Er du virksomhedsejer eller ansvarlig for håndteringen af persondata på din arbejdsplads? Så er GDPR et begreb, som du uden tvivl har hørt om. Men ved du egentlig, hvorfor det er vigtigt at have styr på GDPR? 

I denne blog undersøger vi emnet, hvorfor det er vigtigt og giver dig indsigt i, hvorfor overholdelse af GDPR-reglerne kan være afgørende for en succesfuld virksomhed. Læs med her og bliv klogere på den europæiske databeskyttelsesforordning.

Brug redskaber til håndtering af GDPR

Når det gælder den konkrete håndtering af GDPR findes der en lang række værktøjer, du kan bruge i din virksomhed eller på din arbejdsplads til at håndtere GDPR. Microsoft produkter til erhverv er et godt bud på værktøjer, der hjælper dig og din virksomhed.

Hvad er GDPR?

GDPR står for “General Data Protection Regulation”. Det er et EU-direktiv, der trådte i kraft den 25. maj 2018 og har til formål at give borgere bedre kontrol over deres personoplysninger, samt sikre en højere standard for beskyttelse af data i EU. Alle virksomheder, der behandler personoplysninger om EU-borgere, skal overholde GDPR. 

For borgere i EU betyder GDPR, at alle har ret til at vide, hvilke personlige oplysninger virksomheder indsamler om dem. De har ret til at vide hvorfor de bliver indsamlet, samt hvordan de bliver brugt. Sidst, men ikke mindst har borgere ret til at bede virksomheder slette personlige oplysninger, den pågældende virksomhed har om borgerne.

Hvad kan det betyde for din virksomhed ikke at have styr på GDPR?

Der er mange grunde til, hvorfor det er vigtigt at have styr på GDPR. For det første er det et lovkrav, som betyder at overholder din virksomhed ikke loven, kan den straffes med bøder på op til 20 millioner euro eller 4% af årsomsætningen. Det er alvorlige konsekvenser for enhver virksomhed og kan i værste tilfælde betyde, at din virksomhed skal i retten eller endnu værre, går konkurs. 

Vi ser samtidig, at flere og flere sager om ulovlig databrug bliver offentliggjort rundt omkring i EU. Det er derfor også vigtigt at have styr på GDPR for at undgå negativ omtale både i pressen, men også blandt kunder. Har du ikke styr på GDPR, kan det betyde at du mister både kunder og samarbejdspartnere.

 

Sørg for at kende GDPR

Det er enormt vigtigt for dig og din virksomhed at have fuldstændig styr på GDPR. Vi håber du her er blevet klogere på hvorfor.