Et rumskib der er i gang med at take off

I juli 2020 er der ca. 2.666 operationelle satellitter i rummet. Dette tal omfatter dog ikke inaktive satellitter eller vragrester. Det anslåede antal af alle satellitter, der nogensinde er opsendt, er ca. 9.600.

De fleste af disse satellitter befinder sig i lavt kredsløb om Jorden (LEO) og tilhører enten USA (1 300) eller Rusland (1 200). Der er også 500 aktive geostationære satellitter, som leverer vejr-, kommunikations- og navigationstjenester.

Satellitterne klassificeres efter deres højde som Low Earth Orbit (LEO), Medium Earth Orbit (MEO), Geostationary Earth Orbit (GEO) eller Highly Elliptical Orbit (HEO).

Hvorfor flyve satellitter op i rummet?

Satellitter er en vigtig del af det moderne liv. De leverer kritiske kommunikations-, vejr- og navigationstjenester, som er afgørende for både vores økonomi og vores sikkerhed. Satellitter gør det også muligt for os at udforske og forstå vores univers, og de spiller en vigtig rolle i forbindelse med eftersøgnings- og redningsoperationer.

Desuden kan satellitter bruges til miljøovervågning, katastrofehjælp og kortlægning af landbruget. Med så mange satellitter i kredsløb er det vigtigt, at vi har en omfattende forståelse af deres indvirkning på miljøet.

Denne viden hjælper os med at sikre, at satellitterne drives på en sikker og ansvarlig måde, og gør det muligt for os at minimere deres indvirkning på miljøet.

Ikke den typiske ”stjerne”

Som du kan se, er der mange satellitter i rummet! Og her er ikke engang medregnet alle de affaldssatellitter og inaktive satellitter. De fleste af disse operationelle satellitter befinder sig i lavt kredsløb om jorden og tilhører enten USA eller Rusland.