Event

Verden har de seneste par årtier gennemgået en stigende digitalisering og teknologisk udvikling. Dette har tilladt indtræden af nye teknologier ind vores hverdag og daglige fortagende. Mange industrier og brancher er blevet påvirket, nogle omvæltet og andre fuldstændigt skabt.

Eventbranchen er en af de brancher, der som mange andre har oplevet en ind færden af ny teknologi og dermed muligheder. Dette har medvirket til en voksende udvikling i den måde mange begivenheder bliver afholdt.

Nye former for interaktion

Eventteknologi bruges til at understøtte det pågældende event, ved at gøre deltagerne mere interesserede og fokuserede på begivenheden. Dette kan være ved hjælp af nye og forbedret måder at promovere begivenheden på. De kan også forbedre selve oplevelsen af begivenheden for gæsterne, samt den måde de interagere under begivenheden.

Nedenstående er nogle af de teknologier der kan og anvendes i eventbranchen:

  • AI i form af chatbots
  • Virtuelle eller hybride events
  • Automatisering af planlægning
  • AR (Augemented reality)
  • VR (Virtual reality)
  • Gamification
  • Digitalisering af processer
  • Polet systemer

En del af ovenstående teknologier bliver brugt i forskellige grader og udstrækninger. Eksempelvis har COVID-19 pandemien været med til at sætte et større fokus på hybride og digitale begivenheder. Dette fik mange tidligere fysiske events til at blive afholdt online. De digitale afholdelser skete i forskellige former lige fra virtuelle konferencer, workshops til Tomorrowland’s virtuelle festival.

Automatisering af planlægning

En af de mest kritiske områder, der også har oplevet teknologiske forbedringer er eventplanlægning. Det er en af de funktioner, der har fokus tusinder af detaljer og deadline. Det er nemlig eventplanlæggeren der har overblikket, samt skal sikre at begivenheden bliver afholdt på efter hensigten og så problemfrit som muligt.

Der er i dag kommet en del værktøjer på markedet, der har til formål at gøre livet lettere for eventplanlæggeren(e). Dette inkluderer alt lige fra projektstyrings værktøjer, kommunikation, alarmer, noter, sociale medier og lignende. Alle disse automatiserer tidligere manuelle og tidskrævende processer, og dermed gøre planlægningen meget mere effektiv.

Selvom om disse forskellige teknologier bliver anvendt i forskellige grader, er det ikke event arrangører der bruger de samme værktøjer og lignende.