Sociale medier kan være afgørende for dit spisested

Som restaurations erhvervsdrivende er der mange ting at forholde sig til. Ikke alene skal du tænke på levering, leverandører, dit steds service, rengøring, madkvalitet, men også promovering. Alle førnævnte aspekter udgør tilsammen et system, hvis effektivitet og kvalitet dikterer dit steds fremgang.

Markedsføring en hjørnesten i alle forretninger

Det er ikke længere nok at have alle de fysiske ting på plads, for så at åbne og vente håbefuldt på kunderne opdager dig. Det kan være byrdefuldt for dig både mentalt og økonomisk, hvis din forretning ikke har nogen kunder eller tilstrækkeligt nok til kunne opretholde dit sted standard.

For at få gang i maskineriet, kan du med fordel gøre brug af sociale medier. Du kan her anvende forskellige sociale medier til at markedsføre dit sted ud til potentielle kunder. Derudover kan du også anvende sociale medier til at søge om hjælp til at finde hjælp i form af køkken vikarer, rengøring eller andet lignende.

Sociale medier kan således bruges til forskellige ting, der kan være fordelagtigt for dig.

Hvorfor sociale medier og ikke andet?

En af de store fordele ved sociale medier, at mange af dem er fokuseret på livsstile. Dette indebærer at mange personer bruger dem til at opdage nye forretninger, steder og eller midler som de ønsker en del af deres hverdag.

Restauranter og spisesteder bliver oftest bedømt på førstehåndsindtrykket af potentielle kunder. Herunder ønsker mange gæster at se menuen på dit sted, samt hvordan retterne ser ud. Dette kan være udfordrende at gøre på et normalt menukort, særligt hvis I skifter udvalget ud løbende. Sociale medier har den fordel, at du kan løse dette problem ved at tage billeder og videoer af dit sted, mad og personale. Dette kan give en større troværdighed til dit steds kvalitets og dermed generelle opfattelse.

En anden stor fordel er, at du kan få en meget større geografisk eksponering, end hvis du placerer et skilt i dit lokale nærområde. Dette kan bidrage til en større strøm af gæster, omtale og ligeledes en hurtigere fremgang for din forretning.

Du er ikke nødsaget til at bruge et stort budget, hvor du på nogle medier kan udnytte en stor organisk (ikke-betalt) potentiale ved lave opslag og videoer. Et god eksempel her er særligt TikTok efterfulgt af Instagram, Facebook mv.. Sideløbende kan det være fordel at eksperimentere med betalt annoncering, for at forsøge at accelerer udviklingen.