Sociale medier og digitale applikationer

Sociale medier og platforme med bruger genereret indhold har siden deres indfase, under Web 2.0 blevet en større del af manges hverdag. I dag findes der mange industrier og virksomheder som afhænger af sociale medier.

Herunder har forbruget af sociale medier særligt eksploderet blandt unge og voksne, hvor ifølge DR anvender 65% af befolkningen Facebook til dagligt. De sociale mediers popularitet er forbløffende, men undrer du dig over, hvorfor vi bruger sociale medier så meget, som vi gør?

Hvorfor bruger private personer det?

Der findes i dag mange forskellige typer sociale medier, hvor nogle af dem fungerer som mediedelingstjenester, mikroblogs, mens andre fungerer mere som sociale netværk. Overordnet set, kan et socialt medie ses som en blanding af all tre ting.

Eksempler:

  • TikTok bliver anvendt som mediedelingstjeneste
  • LinkedIn bliver brugt som et socialt netværk til at netværke
  • Reddit bruges som mikroblog

En af de væsentligste årsager til, hvorfor private personer bruger sociale skyldes, at de anvender sociale medier som et led i deres identitet dannelse. Sociale medier tillader personer at afprøve normer, sociale roller, synspunkter, status og værdier ved at kommunikere disse til omverdenen. Der kan her være et hav af individuelle årsager til, hvorfor den enkelte bruger det.

Hvorfor bruger virksomheder sociale medier?

Virksomheder kan siges at følge de samme tendenser som private personer, da de afspejler mange af de samme årsager. Men som den centrale forskel bruger de fleste virksomheder sociale medier til kommercielle foretagende i form at ville sælge noget til deres nuværende og potentielle kunder.

Herudover er der mange virksomheder, der anvender medier som et led i deres kommunikations- og brandingstrategier. For eksempel vil en automekaniker i Glostrup gerne vise kvalitetens af hans arbejde som en måde til at hive nye kunder ind. Herunder også bygge relationer med nuværende og potentielle kunder, således at han får løbende kunde og kan holde sin forretning i live.

Derudover vil automekanikeren også gerne blive fundet, hvis folk søger efter værksted Glostrup i et søgefelt eller hashtag på et socialt medie. På den måde kan automekanikeren også blive forsikret bedre, i form af at flere folk har kendskab til hans værksted og forretning i Glostrup.