Fysisk dataserver

Står du og undrer dig over, hvad cloud computing egentligt er? I dag er cloud computing en af brugte, men også misforstået udtryk. I dette indlæg vil belyse, hvad dette fænomen indebærer og hvorfor der er en udbredt forvirring omkring det.

Hvad er cloud computing?

Enkeltstående er cloud computing en betegnelse, der bruges for levering af computertjenester såsom databaser, netværk, software, plads mv. ved hjælp af internettet. Cloud computing er i bund og grund en virtualisering af et større antal fysiske servere og data centre. Outsourcing af disse tjenester og effektiviteten af cloud løsningerne, har fået mange til at prise det som revolution.

Mange tror her fejlagtigt at alt hardwaren forsvinder ved skiftet til cloud. Derimod betyder at i stedet for selv at skulle investere i at anskaffe mainframes og andre elektroniske anlæg, så bliver arbejdet outsourcet til en leverandør.

Der findes i dag en række selskaber som tilbyder en masse forskellige cloudløsninger. Nogle af de mest berømte leverandører er:

  • IBM
  • Amazon’s AWS
  • Oracle
  • Google
  • Microsoft’s Azure

Hvad er den mest udbredte cloud løsning?

I dag er Mircosoft’s Azure cloudmiljø den mest populære løsning. Azure er en løsning der har mange tjenester såsom databaser, analyse værktøjer, netværker og lignende, som virksomheder kan leje og betale efter forbrug.

Løsnings popularitet skyldes de relativ lave priser for brugen af de pågældende tjenester, der kan skal skaleres alt efter behov. Herunder er løsning også blevet hyldet for det store fokus på sikkerhed, hvor Microsoft har over 35000 sikkerhedsspecialiser til at overvåge og sikre cloudmiljøet.

En god start kræver rigtige kompetencer

Skal du migrere dine servere over til Azures cloudmiljø, er det vigtigt at det foregår så sikkert og smertefrit som muligt. Dette forudsætter at du har nødvendige tekniske kompetencer til at migrere IT-infrastrukturen. For at undgå unødvendige problemer, kan det anbefales at hente hjælp fra en professionel Azure konsulent og leverandør.

Ved at hente kompetent hjælp, kan du undgå dyre fejl for din virksomhed i overgangsfasen. Herudover kan du også få opsat dit Azure miljø ordentligt op, således at det matcher din virksomheds behov. På den måde kan du spare penge på at ikke at betale flere penge på unødvendigt forbrug, tjenester eller lignende.